10 Nisan 2017 Pazartesi

Baldır XL Lezzet Deneyimi

   Baldır Xl Caddebostan İSTANBUL 

   Baharın ufaktan ufaktan kendini hissettirdiği şu güzel günlük güneşlik günler, her ne kadar ruhumuza iyi gelsede, karnımızı doyurmuyor :) Bu yüzdendir ki, güneşi de yanıma alarak yola çıktığım bugün, yeni lezzetlerin keşfi için Baldır Xl ' dayım...


baldır xl
Burger Dediğin    

    Bu, Baldır lezzetleri ile gerçekleşecek olan ilk buluşmamız değil :) Daha önce de Baldır Bulvar 216' da bir araya gelmişliğimiz var ki o güne ait deneyimlerimle ilgili paylaşımlarıma da yine buradan ulaşabilirsiniz...


baldır
Caddebostan Bağdat Caddesi 
   Baldır etinin lezzetine, focaccia ekmeği ile yakalanmış olan 
müthiş uyumuna, daldır tabağının farklılığına, baldır ayranı ile damağımın tanışmasına vesile olan Baldır Bulvar 216' ya da buradan selam olsun :) 


bağdat caddesi mekanları
Dış Mekan 
dış mekan dekorasyon


   Önceki ziyaretimden yola çıkarak bu kez farklı lezzetler denemeyi tercih ettim. Baldır etini, baldır çorbasını, daldır tabağını ve baldır ayranını daha önce denemiştim ve gayet başarılı bulmuştum. Kimine göre çok kuru gelen bu ete ben bayıldım, tam benim tarzım doğrusu :) Baldirami ve suflelerini de denemiş, her ikisinin lezzetlerinde de eksiklikler olduğunu düşünmüştüm. Peki Baldır Xl da neler farklı? ...


iç mekan dekorasyonu
İç Mekan 

bar dekorasyonu

   Önce biraz mekanın yaratıcılarından, ona ruh verenlerden bahsetmek istiyorum...

   Baldır Xl geçen yaz, Ağustos ayında Caddebostan' da açılmış. Bilenler için eski Deli Kasap' ın olduğu yer. Baldır' ın sahibi   Gökhan Erdamar. Son zamanlarda çokça duyduğumuz bir beyaz yakalıktan Gastronomiye geçiş öyküsü aslında kendisininki. Amerika ziyaretleri, street food fikrini Türkiye' de de uygulayabilir miyiz? düşünceleri, uzun süren ar-ge çalışmaları ve sonuç olarak ilk mekan, Batı Ataşehir BALDIR...


house wine
House Wine 

şarküteri
Şarküteri Bölümü 

steak house


      Menüler üzerinde kafalar patlatılıyor, geliştiriliyor ve ardından  Bulvar 216, Sirkeci, Caddebostan ve Kadıköy şubeleri açılıyor. Yakınlarda da İzmir' e gidecek bu güzellikler...

   
   Şubelerden şirkete ait olanlar olduğu gibi franchise olanlar da var tabi. Fakat burada bu franchise konusuna bir parantez açmam gerek. Çünkü Gökhan Bey franchise verirken oldukça seçici davranıyor ve yakın arkadaşları ya da tanıdığı kişilerle çalışmayı tercih ediyor. Bugüne kadar açılan franchise şubelerin sahipleri de bu doğrultuda yakın arkadaşlarından oluşuyor. Sebebi de tüm şubelerde aynı standardı yakalayabilmek...


kaya tuzu
Kaya Tuzu Mumluklar

balkon dekorasyonu
Balkon Bölümleri 
   Xl' da alışveriş de yapabileceğiniz bir ŞARKÜTERİ bölümü var. Etler, bugün beni ağırlayan Xl' ın Restoran Müdürü Batuhan Turhan' ın deyimiyle ORDAN BURDAN geliyor :) İlk başta herkesin kulağına garip ve negatif anlam yüklü gelen bu açıklama aslında bomba bir açıklama. Nasıl ?

   Etler yılın her dönemi hep aynı yerden alınmıyor. Yıl içerisindeki mevsimsel değişiklikler ve daha bir çok değişken göz önünde bulundurularak, müşterilerine en iyi eti sunabilmek adına, farklı yerlerden farklı etler temin ediliyor. Örneğin Sakarya' dan BONFİLE alınırken, Kayseri' den BACON, Amasya' dan BONFİLE alınıyor gibi ...


şarap

house wine
   
   Xl' daki bir diğer farklılık da, alkol servisinin olması. Gin, rom, tekila, whisky, vodka, rakı, bira, çok özel olduğunu öğrendiğim PİNK PARADİSE, SWEET HULK, BLUE SKY gibi kokteyller ve ve ve ŞARAPLAR. Şarap menüsü oldukça zengin. Genelde TÜRK MARKALARLA çalışmayı tercih ediyorlar. Menü Sevilen, Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Paşaeli, Büyülübağ ve HOUSE WİNE olarak  çeşitleniyor...


yanık ülke
Yanık Ülke

   House Wine olarak , MANİSA Divlit' ten YANIK ÜLKE tercih edilmiş. Neden Yanık Ülke? 15-16 yıllık bir bağ geçmişi, özellikle beyaz şaraplarının çok güzel olması, premium kırmızı şaraplarının da onu hiç aratmaması, fiyatlarının çok uygun olması ve hepsinden önemlisi de TÜRK ŞARAPÇILIĞINA katkı sağlamak için, Yanık Ülke. Yanık Ülke ile ilgili ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz...


doğum günü mekanları

     Bu lezzetli şarapların tadına varmak için Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlenen FREE TAPAS FREE WİNE  akşamlarına katılabilirsiniz. 20:00 - 21:00 soğuk TAPASLAR ve 21:00 - 23:00 sıcak TAPASLAR ile buluşma saatleri. Sınırsız şarap ( house wine ) ve tapas keyfi, kulağa çok hoş geliyor doğrusu :) 

   Tapas İspanyol kültüründen gelen bir lezzet. Gökhan Bey bu konuda da oldukça kafa yoruyor, mutfağa da giriyor ve sonuç olarak Türk lezzetlerine uygun hale getirilmiş bir tapas menüsü ortaya çıkarıyor. 10 - 12 çeşit soğuk, 5 - 6  çeşit de sıcak tapas mevcut...

che

   
    Soğuk Tapas olarak;
   Pancarlı kısır, pancarlı cacık, domates deryası, patlıcan humması,  füme hamsi gibi çeşitler var...

        Sıcak Tapas olarak ise;
   Nohut leblebi, kabak cips, tavuk roll, nachos, mini kumpir gibi seçenekler mevcut...


çocuk oyun odası olan restoranlar

çocuklarla gidilebilecek mekanlar
Çocuk Oyun Odası

   Kendine ait otoparkı olan mekanın girişinde kullanılan RAMPALAR sayesinde de hem engelli müşteriler hem de bebek arabası kullanan aileler düşünülmüş...

   Alt katın dış mekanında, oturma alanına POSTLAR serilmiş piknik masaları var. Bu arada postlar gerçek hayvan postu değil. Konusu açılmışken hayvanlar konusunda da oldukça duyarlı olduklarını söyleyebilirim. Köpeği olan bir çok arkadaşım onlarla beraber bir mekana gitme konusunda çok sıkıntı yaşıyor. Bu anlamda Baldır Xl, '' Bize bir kez köpeğiyle gelen, bir daha O' nsuz gelemez '' diyor ve kendilerinin de köpekleri olduğunu, bu konuda çok hassas olduklarını ve hayvan dostu olduklarını ekliyorlar...

   İç mekanında ise bar bölümü ve yeşil beyaz pötikareli örtüleri olan masalar var...


füme et
Füme Et Ve Peynir Tabağı

baldirami
Baldirami

    Üst kata çıkarken tıpkı mekanın bir çok alanında da görebileceğiniz gibi merdivenlerde KAYA TUZU MUMLUKLAR mevcut. Müşterilerine dekorasyonda '' feel at your home '' temasını hissettirmek istemişler...

   Özgürlük ruhunu çokça hissettiğiniz üst kat dış mekanında BALKONLAR hakim. İç mekanında  ise ÇOCUK OYUN ODASI ve daha çok kalabalık grupları ağırladıkları bir bölüm var. Doğum günü partileri, şirket yemekleri ve organizasyonlar için kullandıkları bu bölümde çok eğlenceli saatler geçirmeniz mümkün...

   Çocuklar için düzenledikleri organizasyonlarda, mini hamburgerlerden oluşan bir menü hazırlıyorlar ve hatta minik misafirler kendi hamburgerlerini kendileri mutfağa girip yapıyorlar. Masalarda ne ketçap, ne mayonez ne de tuz oluyor. Çok mızıklayan minikler için de daha sağlıklı bazı seçenekler sunulabiliyor :))) Pastanızı dışardan getirebiliyorsunuz. Servis ücreti alınmadığı gibi doğum günü için de çok uygun fiyatlar veriliyor...


mac and cheese
Mac And Cheese 

yemek fotoğrafçılığı
Masa Dediğin 

    Haftanın 7 günü 12:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veren ve wifi şifresi bile ''afiyet olsun '' olan mekanda neler yedim? Şimdi onlara gelelim :) ...

   Gelmeden rezervasyon da yaptırabileceğiniz, sodexo geçmeyen, Baldır Oldies Spotify listesi çalan mekan da SALI gününe özel tüm gün uygulanan bir menü seçeneğinden de bahsetmek istiyorum. İstediğiniz bir 120 gr. burger, patates kızartması ve 50 cl. fıçı bira 21 tl ...


katmer
Katmer

tahinli sufle
Tahinli Sufle
   Yeni nesil et deneyimi sloganıyla sektörde yer alan Baldır' da bugün, house wine eşliğinde füme et ve peynir tabağı, yenilenmiş haliyle çok da beğendiğim Baldirami, masanızın olmazsa olmazı olsun diyebileceğim Mac and Cheese ve nefis bir burger deneyimledim. Ve kesinlikle her birini şiddetle tavsiye ediyorum...


2tek1cift

     Ve hiçbir yemeğinden tatlı yemeden kalkmayan bendeniz :)) sizler için dondurma ile servis edilen, hem tahinli sufleden hem de katmerden yedim :))

   Yenilenmiş haliyle tahinli sufleye bayıldım ama o KATMER neydi öyle? demekten de hala kendimi alamıyorum. Sevgili okuyucularım KATMER yemeden kalkmayın, çok şey kaybedersiniz...

   
   Bir sonraki yazım Dönerci Ali Usta Batı Ataşehir İSTANBUL olacak. O zamana değin,

                       
                                 Sevgiyle Kalın




                                     Baldır Xl 

        Caddebostan Mahallesi Haldun Sokak Sokak No:1 

                            Kadıköy İSTANBUL




























Baldır XL Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

2 yorum:

  1. Ayyy vallahi okurken ben kendimden geçtim yaaa offf harika bir mekan tammm anlamıyla on numara beş yıldız orda seninle birlikte gibi hissetim birde senin resimlerinle yer alınca keyfime diyecek yokkk harikasın.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım. Benim de yazılarımda amaçladığım tam olarak senin hissettiklerin. Okuyanların kendilerini mekanda hissetmesi. Beğenmene çok sevindim. Bonuslar da siz sevenlerim için :)

      Sil

Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve Enter'a basın :)