Ferah Etli Ekmek 2 KONYA
Konya yazılarımda sonlara yaklaşmışken artık ETLİ EKMEK zamanı. Aslında biz gelir gelmez ilk gün, ayağımızın tozuyla yemiştik :)) Ama yazılarda kendisine sıra gelmesi biraz zaman aldı. Bir nevi ASSOLİST durumu diyelim :)))Ferah Etli Ekmek 1980' den beri bu lezzeti sevenleriyle buluşturuyor. Müşterilerinin çoğu bir kere gelip sonrasında da MÜDAVİM olanlardan oluşuyor...
Ferah Etli Ekmek, Ömer KÖSTEKLİ ve oğullarıyla hayat bulmuş bir mekan. Blog yazarı olmaya başladığımdan beri, gittiğim mekanlarda sadece yemek yemiyor, sahipleri ya da işletmecileri ile oturup sohbet edip, mekanın HİKAYESİNİ dinlemekten çok keyif alıyorum. Böylece mekanın ruhunu hissedebiliyor, yazılarımda da bunu yansıtabiliyorum. Hele ki arkasında çok etkileyici öyküler varsa, sohbetin tadından da yenmiyor...
Biz bugün buraya çok değerli aile dostlarımızın MİSAFİRLERİ olarak geldik ve sevgili Ali Bey tarafından AĞIRLANDIK. İşine sahip çıkan, gerektiğinde mutfağa da girmekten çekinmeyen, müşterilerini evine gelen misafirler gibi ağırlayan ve yüzünden TEBESSÜMÜ eksik olmayan mekan sahipleri ve işletmecileri, SEVİLİYOR ve TERCİH SEBEBİ OLUYORSUNUZ...
Ferah Etli Ekmek' in 2 ŞUBESİ var. Biri MELİKŞAH MAHALLESİ'de diğeri ise DEDEKORKUT MAHALLESİ' nde bulunuyor. Önce müşterilerimizin SAĞLIĞI diyerek kullandıkları malzemelerde her zaman tazelik ve kaliteyi ön planda tutmuşlar...
Etli Ekmeklerin hamurlarını elleriyle yoğuruyor ve kullanmadan önce tam 12 SAAT DİNLENDİRİYORLARMIŞ. Sonrasında ise MERDANE falan kullanmadan :)) elle şekil verip doğru fırına yolluyorlar...
Etli Ekmeğin farkının kullanılan ETİN taze ve YAĞSIZ olması ile SEBZE ve YEŞİLLİKLERİN günlük taze seçilmiş olmasından kaynaklandığını anlatıyorlar...
Yediğimiz YOĞURT süzme yoğurttu ve çok başarılıydı. Hatta Ali Bey burada bu yoğurdu SABAH KAHVALTILARINDA çeşitli baharatlarla karıştırıp EKMEK ÜSTÜ yapıp yediklerini anlattı ki bence harika bir fikir...
Etli Ekmekler tabi ki harikaydı. KABURGA ETİNDEN yapılıyor ve damakta asla bir donma hissi yaratmıyor...
Bunlarda onların deyimiyle KONYA ROKFORUNDAN yapılmış olan küflü peynirli börekler :) Ya da bir başka deyişle, küflü tulum peynirinden yapılan KONYA BÖREKLERİ. Eski adıyla MEVLANA ... Bu bilgiler için sevgili CELALEDDİN ARPAT' a da buradan teşekkürler...
Közlenmiş PATLICANLARI ile, güveçte MANTARI ile, salatası ile, KÖPÜKLÜ mis gibi AYRANI ile ve tabi ki ETLİ EKMEKLERİ ile gönlümüzü fetheden Ferah Etli Ekmek de bu yemek böyle biter mi? :))))
Ben tatlı yemeden DOYMAM :)) Bazen de çok yerim :) Önce EV BAKLAVASI ve ÇAY ikilisini denedik. Sonrasında ise TÜRK KAHVEMİZİN yanına FIRIN SÜTLACA yarenlik ettirdik :)) Hepsi birbirinden lezzetliydi...
Ziyaret ettiğim şehirlerde eskiye ait mekanlar görmek beni mutlu ediyor. Özellikle babadan oğula geçen mekanlarda bu nostaljiyi yakalamak daha bir mümkün. O METALDEN çatal kaşıklardan yemek bile AYRI GÜZEL...
Bir sonraki yazım MERAM BAĞLARI ve AKYOKUŞ SEYİR TERASI ile ilgili olacak.O zamana değin,
Sevgiyle Kalın
Ferah Etli Ekmek 2
Dedekorkut Mahallesi Beyşehir Caddesi No:71
Meram Konya
Memleketimi hatırlattınız ve canımı çektirdiniz; ne güzel resimlemiş ne hoş yazmışsınız... Elinize sağlık. .
YanıtlaSilNot: Küflü peynirli 'etliekmek' olmaz, küflü peynirli 'böreğimiz' ya da kıyma üzerine küflü peynir kullanılan 'Konya Böreğimiz (eski adıyla Mevlana)' vardır..Affınıza sığınsrak düzeltmek istedim, saygılarımla
CELALEDDİN ARPAT
Memleketiniz nasıl güzel!!! Çok şanslısınız. Ben de böyle güzel şeylere vesile olduğum için çok şanslıyım sanırım :) Takdiriniz için çok teşekkür ederim. Oralı birinden bu takdiri almak ayrı önemli benim için. İyi ki yazdınız... Hemen editledim. Çok teşekkür ederim...
SilMemleketiniz nasıl güzel!!! Çok şanslısınız. Ben de böyle güzel şeylere vesile olduğum için çok şanslıyım sanırım :) Takdiriniz için çok teşekkür ederim. Oralı birinden bu takdiri almak ayrı önemli benim için. İyi ki yazdınız... Hemen editledim. Çok teşekkür ederim...
SilNezaketiniz, anlayışınız ve memleketimin güzelliklerinin tanıtımına yapmış olduğunuz katkı için asıl ben size çok teşekkür ederim efendim,
SilSevgi ve hürmetlerimle,
Celaleddin ARPAT